Hvalp fra os / puppy from us.

 
Alle hvalpe fra os vil være meget velsocialiserede og have en masse gode erfaringer med i rygsækken. Vi gør et stort arbejde ud af at socialisere vores hvalpe. 
 
Socialisering.
 
Hvalpene oplever mange forskellige ting, som gør dem til gode og fornuftige hunde senere hen. 
Vores hvalpe bliver vænnet til mange forskellige dyr bla. Katte, heste, får, køer, høns og selvfølgelig andre hunde. 
Vores hvalpe er såkaldt stueopdræt, hvilket betyder at hvalpene fødes og bor indenfor. Dette gør at hvalpene fra starten vænner sig til dagligdagslyde som fx. Støvsuger, fjernsyn, køkkenmaskiner, brændeovn mm. 
Så snart hvalpene er store nok kommer de med ud og lege i haven kort tid af gangen. 
De vil også komme med i skoven, ved stranden, i byen, på hundetræningspladser, plejehjemsbesøg, havn, forbi skoler og børnehaver og lignende. 
På den måde vænner hvalpene sig også til at køre i bil fra starten af, så man ikke senere risikerer at stå med hunde der er bange for at køre bil. 
 
Besøg hos hvalpene.
 
Som hvalpekøber er du velkommen til at komme og besøge hvalpen mange gange inden at du henter den, vi har åbent for hvalpebesøg fra hvalpene er cirka 3 uger gamle. Inden da er det vigtigt at tæve og hvalpe for ro, derved mindsker man også smitterisikoen til de nyfødte hvalpe. Vi vil gerne at du medbringer et stykke tøj eller et tæppe når du kommer og besøger hvalpen. På den måde kan hvalpen vænne sig til din duft, og tæppet vil lugte af tæven, så hvalpen er mere tryg når den flytter. 
 
Dogfitness.
 
Vi træner helt fra hvalpene er nyfødt, små øvelser som styrker hvalpenes balance, koordination, nervesystem mm. Alt efter hvalpenes alder kan øvelserne bestå i at lade hvalpene bevæge sig rundt på bevægeligt underlag, eller træne en smule på vores fitpaws redskaber. Dette giver hvalpen de bedste betingelser for en sund krop senere hen i livet. Ved hvalpens afrejse medfølger beskrivelse af nogle øvelser som kan styrke hunden igennem hvalpetiden.
 
Når hvalpene flytter hjemmefra.
 
Når hvalpene flytter hjemmefra er de chippede, sundhedstjekket, vaccineret 1. Gang, fået ormekur, registreret i dansk hunderegister og Dansk kennel klub. Hvalpen får desuden en hvalpepakke med. 
Alle hvalpe sælges med stamtavle i Dansk kennel klub.
 
Alle hvalpe gennemgår et grundigt tjek af hele kroppen, inden at de rejser ud i deres nye hjem. Dette tjek sikrer at hvalpen ikke har nogle skævheder i skelettet, som kan stamme helt tilbage fra fødslen af. Hvalpene bliver udsat for et stort pres under fødslen, hvilket tit kan give små skævheder som skaber problemer senere hen. Derfor får vores hvalpe flere gange behandling med kranio-sakralterapi, laser mm. i den første tid.
 
 
Efter at du har fået hvalpen hjem.
 
Efter at du har fået hvalpen hjem melder der sig sikkert nogle spørgsmål, og vi står selvfølgelig altid klar på at hjælpe dig igennem hele hundens liv.
Vi forventer at kunne opretholde en god kommunikation med hvalpekøbere hele hundens liv.
Opstår der spørgsmål om hvalpens trivsel, træning eller andet er hvalpekøberne selvfølgelig altid velkomne til at henvende sig og få hjælp. Vi hjælper dig også gerne i gang med hvalpetræningen hvis dette ønskes.
 
Vi anbefaler altid at man med en ny hvalp tager et hvalpekursus i en lokal hunde klub, og at man fortsætter med at gå til træning efterfølgende.
 
 
Vi opretter en lukket Facebook-gruppe til hvert hvalpekuld, hvor hvalpekøbere har mulighed for at ligge billeder ind igennem hele hundens liv. I denne hvalpegruppe bliver der også lagt billeder ind fra hvalpene er født og helt til de flytter hjemmefra. Denne gruppe bliver du inviteret ind i når du er skrevet op til en hvalp. 
 
Derudover kan der også følges med i vores anden Facebook-gruppe kennel Munkholm, som alle kan være med i. Denne gruppe er en fællesgruppe for alle kuld, og andre interesserede. Her kan i naturligvis også ligge billeder ind, ligesom vi også her vil ligge billeder ind fra hvalpetiden. 
 
Hvem kan købe en hund af os?
 
Vores hvalpe sælges kun til hjem som vi er 100 % trygge ved.
Vi ser helst at du har tænkt dig at træne eller aktivere din hund på den ene eller den anden måde. Border collie og islandske fårehunde er aktive hunde, som skal have lov til at bruge deres hoveder. Som udgangspunkt ser vi helst at vores hvalpekøbere har erfaring med at holde hund.
 
Er du interesseret i en hund fra vores kennel, så send os en mail med lidt info om dig selv, hvilke forhold du kan tilbyde hvalpen og hvad du vil bruge din kommende hund til.
 
 
Hvad vi forventer af dig:
 
  • Du ønsker at holde kontakt igennem hele hundens liv. Vi opretter blandt andet en Facebook-gruppe for hvert kuld, hvor vi håber at alle hvalpekøbere vil dele billeder ind imellem.
 
  • Vi har altid forkøbsret på hunde som kommer fra vores kennel, hvis du er nødsaget at skille dig af med hunden. 
 
  • At du kan påtage dig ansvaret for en hund de næste 15-17 år. 
 
  • At du lader din hund HD-fotografere når den er cirka 18 måneder og evt andre sundhedsundersøgelser. 
Kennel Munkholm